Geschiedenis V.O.F. J&B Manege Schanswijk

Geschiedenis van Ruiter en Pony club V.O.F. J&B Schanswijk

Ruiter en Pony club V.O.F. J&B Schanswijk, ooit opgericht in Overschie, is gevestigd in de  deelgemeente Noord aan de Kanaalweg 82. Deze vereniging heeft zijn bestaan voor  het grootste deel te danken aan de heer K.P. Littel , die in de jaren ‘70 met  een paar pony’s achter zijn huis aan de Oude Kleiweg begon om buurtkinderen de  kans te geven met pony’s om te leren gaan en te berijden. In 1980 besloten hij  en nog een aantal anderen om een vereniging op te richten. Hiermee was Ruiter en Pony club V.O.F. J&B Schanswijk een feit.

         
Bijzondere  gebeurtenis

De vereniging  groeide al snel uit haar jasje en heeft sinds die tijd al heel wat locaties  gezien. Na de Oude Kleiweg werd er verhuisd naar de Oudedijkse Schiekade
(stallen in een oude fabriek) en Noorderbocht (Rijbaan) en als laatste  verhuizing de huidige locatie aan de Kanaalweg. In de afgelopen periode heeft de  vereniging al heel wat bijzondere gebeurtenissen meegemaakt. Zo waren er  bruiloften in Overschie, of midden in het centrum van Rotterdam en dan werd er  met zo’n 30 paarden over het Hofplein gereden. Maar ook waren er vele andere  activiteiten zoals Paasritten, Sinterklaasoptochten, strandritten, onderlinge  wedstrijden en wedstrijden tegen andere maneges. Naast het paard- en ponyrijden  was en is de vereniging vooral actief voor de jonge ruiters en organiseert  leerzame workshops, knutselbijeenkomsten, kerststukjes maken, disco’s en  bingoavonden.

Enthousiaste  leiding.

Intussen is Ruiter en Pony club V.O.F. J&B Schanswijk, onder de enthousiaste leiding van Jan en Brigitte  Jellema, uitgegroeid tot een lokaal begrip voor de vele paarden- en  ponyliefhebbers uit Rotterdam. Door de unieke ligging hebben ook veel  stadsjongeren de mogelijkheid om hun favoriete sport te beoefenen.  De manege beschikt over een overdekte binnenbak en een grote overdekte, open buitenbak en is het aantal paarden en pony’s flink uitgebreid. Natuurlijk worden  de paarden en pony’s nog steeds met veel enthousiasme bereden en verzorgd door  de leden van de vereniging.

Hechte  vereniging.

De  maatschappelijke waarde van de manege is groot. Door de vriendelijke en  ongedwongen sfeer biedt de manege haar leden een gastvrij onderkomen en een  gezellig verenigingsleven.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.