Herstarten met lessen.

Beste ouders/verzorgers/ruiters van manege Schanswijk,

Ten eerste adviseren wij een ieder de door de overheid aangekondigde maatregelen op te volgen.

Na langdurig beraad in samenwerking met de FNRS en collega bedrijven zijn wij tot de keuze gekomen om de lessen per 1 mei te vervolgen voor een ieder die geen klachten vertoont en niet in de risicogroepen valt zoals vermeld op de website van het RIVM.Wij hebben deze bewuste keuze gemaakt gezien het feit dat paardrijden geen contactsport is zoals vele andere sporten; het is een individuele sport zonder teamverband, waardoor sociaal contact nihil zal zijn.

Om de mogelijkheid te behouden tot het vervolgen van de lessen worden er wel een aantal regels geïmplementeerd/aangescherpt.

  • Het hervatten van de lessen geldt voor manegeruiters tot en met 18
  • Er is helaas geen begeleiding toegestaan, dit in het kader van onze beperkte Het zou anders niet mogelijk zijn de 1.5 meter regel aan te houden.Dit houdt in dat we u, als ouder/verzorger, vragen om de zorg van uw kind over te laten aan ons. En hen dus af te zetten bij het hek, zonder het terrein te betreden.
  • Om samenscholing van de ouders te voorkomen, vragen wij u om in uw auto te wachten, een ommetje te maken, of later weer terug te
  • Ruiters wordt verzocht zich niet langer dan noodzakelijk op het terrein te begeven; Dit betekent dat we een tijdslot zullen aanhouden van 10 minuten voor aanvang van de les en 10 minuten na de
  • Bezoekers van buitenaf zijn op het terrein tot nader order niet
  • Wij raden de manege ruiters aan om met handschoenen te
  • We verzoeken ruiters met klachten zoals hoest en- of koorts niet te
  • Buiten de lestijden om is de manege uitsluitend geopend voor pension- en lease klanten. Vaste verzorgers dienen contact op te nemen met Helen de Does over het betreden van het
  • In het kader van het paardenwelzijn zullen wij de eerste periode de intensiteit van de lessen langzaam opbouwen om lichamelijke klachten van de paarden en pony’s te voorkomen na deze lange periode van minimale
  • De lessen zullen hervat worden op de reguliere

Met deze maatregelen proberen wij als hippische sector langzaam aan de draad weer op te pakken aangezien bedrijven met grote aantallen paarden en pony’s enorme problemen krijgen indien wij genoodzaakt worden om te sluiten.

Natuurlijk begrijpen wij dat het voor u als ouder/verzorger veel vraagt om uw kind over te dragen aan de verantwoording van onze medewerkers. Helaas zijn wij gedwongen deze regels te implementeren als wij de lessen weer willen hervatten.

We rekenen op uw begrip en medewerking en hopen dat deze maatregelen snel overbodig zullen zijn zodat wij weer volop kunnen genieten van onze hobby. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 19 mei, hierna hopen wij langzaam uit te breiden met lessen voor manege ruiters boven de 18 jaar, afwachtend op de nieuwe maatregelen vanuit de regering en de KNHS/FNRS.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met ons mailadres manegeschanswijk@outlook.com

Met vriendelijke groet, Team Schanswijk Helen de Does* Deze besluiten zijn op basis van verstrekte informatie vanuit de FNRS en kunnen altijd nog aangepast worden indien zich nieuwe richtlijnen voordoen vanuit de FNRS.

Print Friendly, PDF & Email
Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *