Belangrijke mededeling betreffende het Corona virus

Belangrijke mededeling betreffende het Corona virus.

Beste ouders/verzorgers/ruiters van manege “Schanswijk”

Ten eerste adviseren wij een ieder de door de overheid aangekondigde maatregelen op te volgen.

Na langdurig beraad in samenwerking met de FNRS en collega bedrijven zijn wij tot de keuze gekomen om alle lessen tot in ieder geval 6 april stop te zetten. Ook zal onze kantine , net als andere horeca-gelegenheden tot 6 april gesloten blijven.

Natuurlijk gaat de verzorging van de paarden en de pony’s onverhinderd door en ook zal het terrein opengesteld blijven voor paarden eigenaren en Leas klanten.

Wel verzoeken wij u om u aan de volgende maatregelen te houden.

 • Wij verzoeken u zich niet langer dan noodzakelijk op het terrein te begeven.

 • Bezoekers van buitenaf zijn op het terrein tot nader order niet toegestaan.
 • Wij verzoeken u niet in groepjes bijeen te komen.
 • Wij raden een ieder aan die in het bezit is van ruiterhandschoenen, deze te dragen om fysiek contact met de omgeving te beperken.
 • We verzoeken klanten met verkoudheidsklachten thuis te blijven tot u hersteld ben.
 • Vaste verzorgers dienen contact op te nemen met Jan Jellema of Helen de Does over het betreden van het terrein.
 • Wij verzoeken u de hygiënemaatregelen vanuit het RIVM op te volgen.

Wij rekenen op uw begrip en medewerking en hopen dat deze maatregelen snel overbodig zullen zijn zodat wij weer volop kunnen genieten van onze hobby.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u via ons mailadres, manegeschanswijk@outlook.com contact opnemen.

Team “Schanswijk” Helen de Does

* Deze besluiten zijn op basis van verstrekte informatie vanuit de FNRS en kunnen aangepast worden indien zich nieuwe richtlijnen voordoen vanuit de FNRS

Afmelding les..

Per 1 februari is een ieder verplicht om een afmelding van je je les; 24 uur van te voren; te doen per Email. Ook de inhaallessen kunnen via dit Emailadres ingepland worden . Het Emailadres is : manegeschanswijk@outlook.com.
Dit om een ieder beter van dienst te kunnen zijn .In de mail moet duidelijk aangegeven worden , naam ,tijdstip les , instructiese/intructeur en eventueel een voorkeur voor de inhaalles .

Aanpassing van de website

Onlangs is de website op diverse pagina,s aangepast.

We hebben hem overzichtelijker gemaakt en om de website een mooiere uitstraling te geven een aantal nieuwe foto,s gebruikt.

Indien er, in het kader van de wet privacybescherming, bezwaren zijn van de personen die op een van deze foto,s staat zullen wij, in overleg met de betreffende persoon de foto van de website verwijderen.

Zie voor deze bepalingen de disclaimerh

Jan Poots website beheerder.FNRS lidmaatschap

AAN ALLE LEDEN VAN Ruiter en Pony club-V.O.F J&B “Schanswijk”

Beste leden en aankomende leden.

logo FNRS

Ruiter en Pony club-V.O.F J&B “Schanswijk”

 is aangesloten bij de Federatie voor Nederlandse Ruitersportcentra, de FNRS. Ieder lid en aankomend lid wordt automatisch van FNRS.

Wat houdt dat in  in voor onze leden:

 1. Ieder lid van Ruiter en Pony club “Schanswijk” wordt tevens lid van de FNRS;
 1. Ieder lid ontvangt een FNRS Ruiterpaspoort, waarin zijn of haar vaardigheden    (dressuur, springen, buiten rijden, etc.) worden bijgehouden;
 1. Met dit ruiterpaspoort wordt ieder lid ook automatisch lid van de KNHS  (Koninklijke   Nederlandse Hippische Sportfederatie,  www.knhs.nl  );
 1. Ieder lid ontvangt ieder kwartaal gratis het magazine “Paard en leven”;
 2. Ieder lid kan deelnemen aan alle FNRS Ruiteropleidingen en FNRS Proeven (de welbekende F-proefjes). Zo kun je je blijven ontwikkelen als ruiter. In het ruiterpaspoort worden die ontwikkelen bijgehouden.

Ondanks deze voordelen blijft de prijs voor het lidmaatschap dezelfde, namelijk € 20,00 per kalenderjaar, te voldoen vóór 1 maart van het betreffende kalenderjaar.

 Wat zijn de praktische gevolgen van dit lidmaatschap:

 1. Ieder lid dient een les overeenkomst in te vullen, deze les overeenkomst ligt klaar in de kantine;
 1. Wij werken met een kwartaalkaart*. Dit betekent dat de lessen voor een kwartaal (3 kalendermaanden) worden afgenomen en maandelijks een bedrag van €49,00 (pony les) / € 57,00 (paarden les) wordt betaald. zie tarieven
 1. Het systeem van losse lessen blijft naast de kwartaalkaart bestaan. Een losse pony les kost € 17,50 een losse paarden les kost €20,00.
 1.         Privé lessen €20.00.
 2.         Vrij rijden zondag €09.00

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, kijk dan op  www.fnrs.nl of raadpleeg een van onze medewerkers.

 Met vriendelijk groet,

 Jan Jellema en Brigitte de Beijer.Informatie over het stallen van eigen paard/pony:

Ruiter en Pony club-V.O.F.& J.B.“Schanswijk” biedt tevens de mogelijkheid om uw eigen paard of pony te stallen. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Zo biedt de manege ruime paarden- en ponyboxen voor een redelijk tarief. De stalling is inclusief voederen (hardvoer en kuilvoer) en het dagelijks opstrooien van vers stro. Geeft u de voorkeur aan zaagsel of vlas in de stal, dan is dit bespreekbaar. Uw paard staat hier onder professioneel toezicht, veilig en vertrouwd.

Uw paard/pony kan, indien wenselijk, ook tijdelijk op het land worden geplaatst. Dit is in de nabije omgeving van de manege.De manege heeft goede contacten met een hoefsmid en een paardentandarts. Zij komen op van tevoren aangekondigde dagen langs, waarvoor u zich kunt inschrijven met uw paard. Ook heeft de manege nauwe contacten met een veearts die in geval van nood op elk tijdstip te bereiken is. Het enige wat u zelf hoeft te doen is mesten (2x per week) en natuurlijk het genieten en berijden van uw eigen paard/pony!

Wilt u meer informatie over onze stallingmogelijkheden? Neemt u dan contact op met Jan Jellema (06 505 162 33).

Disclaimer

Geschiedenis van Ruiter en Pony club V.O.F. J&B Schanswijk

scannen0002

Ruiter en Pony club V.O.F. J&B Schanswijk, ooit opgericht in Overschie, is gevestigd in de  deelgemeente Noord aan de Kanaalweg 82. Deze vereniging heeft zijn bestaan voor  het grootste deel te danken aan de heer K.P. Littel , die in de jaren ‘70 met  een paar pony’s achter zijn huis aan de Oude Kleiweg begon om buurtkinderen de  kans te geven met pony’s om te leren gaan en te berijden. In 1980 besloten hij  en nog een aantal anderen om een vereniging op te richten. Hiermee was Ruiter en Pony club V.O.F. J&B Schanswijk een feit.

          Bijzondere  gebeurtenis

De vereniging  groeide al snel uit haar jasje en heeft sinds die tijd al heel wat locaties  gezien. Na de Oude Kleiweg werd er verhuisd naar de Oudedijkse Schiekade scannen0001
(stallen in een oude fabriek) en Noorderbocht (Rijbaan) en als laatste  verhuizing de huidige locatie aan de Kanaalweg. In de afgelopen periode heeft de  vereniging al heel wat bijzondere gebeurtenissen meegemaakt. Zo waren er  bruiloften in Overschie, of midden in het centrum van Rotterdam en dan werd er  met zo’n 30 paarden over het Hofplein gereden. Maar ook waren er vele andere  activiteiten zoals Paasritten, Sinterklaasoptochten, strandritten, onderlinge  wedstrijden en wedstrijden tegen andere maneges. Naast het paard- en ponyrijden  was en is de vereniging vooral actief voor de jonge ruiters en organiseert  leerzame workshops, knutselbijeenkomsten, kerststukjes maken, disco’s en  bingoavonden.

 
Enthousiaste  leiding.

Intussen is Ruiter en Pony club V.O.F. J&B Schanswijk, onder de enthousiaste leiding van Jan en Brigitte  Jellema, uitgegroeid tot een lokaal begrip voor de vele paarden- en  ponyliefhebbers uit DSC01884Rotterdam. Door de unieke ligging hebben ook veel  stadsjongeren de mogelijkheid om hun favoriete sport te beoefenen.  De manege beschikt over een overdekte binnenbak en een grote overdekte, open buitenbak en is het aantal paarden en pony’s flink uitgebreid. Natuurlijk worden  de paarden en pony’s nog steeds met veel enthousiasme bereden en verzorgd door  de leden van de vereniging.

Hechte  vereniging.

De  maatschappelijke waarde van de manege is groot. Door de vriendelijke en  ongedwongen sfeer biedt de manege haar leden een gastvrij onderkomen en een  gezellig verenigingsleven.

 Disclaimer

 Tarieven:

Maandelijks : Pony les                                            €49-

Maandelijks : Paard                                                €57-

Privéles:                                                                  € 20.00-per les/uur
Losse les: Paard                                                      € 20.00
Losse les: Pony                                                       € 17.50

Vrij-rijden zondag                                                  € 09.00- per uur:

Boxhuur: Pony                                                        € 240-

Boxhuur: Paard                                                       € 285-

Contributie via FNRS                                              €20.00


 Lidmaatschap:

 Door een toenemend aantal kinderen en volwassenen kan er, om lid te kunnen worden, voor beginnende rijders een wachtlijst ontstaan . 


Disclaimer